روستای بلرتو بهترین روستای ملایر
روستاها ازجمله جاذبههای گردشگری هر شهر و استانی محسوب میشوند که حال و هوای شیرین و دوستداشتنی دارند. هر روستایی با توجه به موقعیت جغرافیایی و آبوهوایش شرایط و ویژگیهای مخصوصی خواهد داشت. اگر به دنبال مقصدی هستید که علاوه بر طبیعت فوقالعاده پاکیزه و خوب، قدمت بالایی داشته باشد، میتوانید روستای بلرتو را انتخاب کنید. البته قبل از اینکه چمدانهایتان را جمع نمایید، از شما دعوت میکنیم که نوت روز را تا پایان این متن همراهی نمایید. چراکه در این محتوا قصد داریم به معرفی صفر تا صد این روستا بپردازیم.
معرفی بهترین مناطق گردشگری روستاهای ملایر
ملایر از شهرستانهای همدان به شمار میآید که زیبایی طبیعی آن زبانزد همگان است. این شهر را با عنوان مِلآگر نیز میشناسند که تجلیگاه معماری و هنرهای اصیل دوران مادها است. این شهر مجموعهای از آثار باستانی و جاذبههای دیدنی طبیعی دارد. وجود روستاهای سرسبز و زیبا موجب مشهور شدن این شهرستان شده است. اگر به شهر ملایر مسافرت کردید، در بین جاذبههای تفریحیاش روستاهای زیبای آن را نیز تماشا کنید. چراکه این روستاها علاوه بر جاذبههای طبیعی، مناطق باستانی بسیار ارزشمندی دارند. ازجمله این مناطق به شرح زیر هستند:
- برج بید کرپه: این برج در روستای بید کرپه در بخش زند واقع است که در گذشته جهت دیدبانی از آن استفاده میکردند.
- قلعه انوج: این قلعه در روستای انوج واقعشده که قدمت آن بیش از 6000 سال است.
- قلعه پری: این قلعه را محل تولد کریمخان زند میشناسند که در روستای پری یا پیروز واقع شده است.
- غار کسب: این غار زیبا با جاذبههای طبیعی فوقالعادهاش در روستای جوکار واقع شده است.
- مسجد ننج: ننج ازجمله مسجدهای قدیمی و باستانی ملایر محسوب میشود که از گچ، چوب و گل ساخته شده است. این مسجد در روستای ننج قرار دارد.
- قلعه گوراب: این قلعه در روستای جوراب واقعشده که قدمت آن به زمان ساسانیان میرسد.
- باغ انگور: باغهای انگور در بیشتر روستاهای ملایر یافت میشود، ولی روستای حسینآباد در این زمینه بیش از سایر روستاها مطرح است.
- برج آرامگاه بابا حسین: این برج در روستای سفیدکوه یا انوچ قرار دارد. گفته میشود که آرامگاه یوشج نبی که از پیامبران بنیاسرائیل است در این برج قرار دارد.
معرفی روستای بلرتو ملایر؛ راهنمای سفری جذاب و بهیادماندنی
خب حال که با سایر مناطق گردشگری روستاهای ملایر آشنا شدید، وقت آن رسیده که اطلاعاتی کامل در خصوص روستای بلرتو ملایر کسب نمایید. این روستای زیبا از توابع سامن محسوب میشود که مابین ملایر و نهاوند قرار دارد. زمینهای کشت گندم، شبدر، یونجه و جو زیبایی فوقالعادهای را به روستا بخشیده است. بلرتو همانند سایر روستاهای ملایر باغهای پربار انگور و البته هندوانه دارد. با نگاهی به عکس بلرتو میتوانید به زیبایی و طبیعت فوقالعاده آن پی ببرید.
مناطق باستانی و گردشگری روستای بلرتو
تپه ترکاشوند از مهمترین آثار باستانی این روستا به شمار میآید که گواهی بر تمدن و قدمت بالای آن نیز است. قدمت این روستا به هزاره اول قبل از میلاد یعنی عصر آهن سه میرسد. تپه مرزنو نیز از دیگر جاذبههای باستانی این روستا محسوب میشود که قدمت آن به زمان ساسانیان میرسد. هر دو این تپهها در آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاند.
میزان جمعیت بلرتو
خشکسالی چند سال اخیر موجب کاهش میزان کشت و زراعت ساکنین این روستا شده است. آمار نشان میدهد که همین مسئله موجب کاهش بسیار بالای جمعیت این روستا نیز شده است. آخرین آمار سرشماری مرکز ایران در سال 1401 گزارش میدهد که این روستا شامل 113 خانوار و 450 نفر است.
کلام آخر
بلرتو ازجمله روستاهای سرسبز شهرستان ملایر همدان به شمار میآید که علاوه بر زیبایی و طبیعت سرسبز قدمت بالایی دارد. وجود دو تپه باستانی گواه این ادعا هستند. قبل از اینکه به شهر ملایر و روستاهای زیبای آن سری بزنید، بهتر است که نسبت به مناطق گردشگری آن اطلاعاتی کامل کسب نمایید. ازاینرو در متن فوق سعی کردیم بهطور کامل به معرفی روستا بلرتو و مناطق گردشگری روستاهای ملایر بپردازیم. در حین تپهنوردی روی تپههای باستانی بلرتو ما را نیز یاد کنید.
روستای بلرتو واقعا قشنگه و به نظرم یکی از روستاهای ملایر هستش چون مردم بلرتو لری صحبت میکنن
درود همراه گرامی، خوشحالیم که مطالعه این مطلب به شما حسی دلپذیر داده است. بله شما درست میفرمایید.
بلرتو یکی از روستاهای شهر همدان هستش و خیلی جمعیت کمی داره یلی سال پیش به همراه خانواده از این روستا رد میشدیم و چیزی هم نداشت مبل نیلپر اسم یکی از محصولاتش رو بلرتو گذاشته
این تصویر مربوط به روستای بلرتو در ملایر است که مربوط به بخش سامن است