خانواده و سلامتمادر و کودک

تأثیر تغذیه در بارداری برای هوش جنین + معرفی مواد غذایی مؤثر


ازجمله دغدغه‌های مادران باردار افزایش هوش جنینشان است. عوامل و فاکتورهای بسیاری بر هوش جنین تأثیر می‌گذارند. این فاکتورها شامل عوامل محیطی، ژن پدر و مادر، تغذیه مادر در دوران بارداری و … است. شاید شرایط محیطی و ژن پدر و مادر را نتوان تغییر دارد، ولی با انتخاب رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری می‌توانید باعث افزایش هوش فرزندتان شوید. تأثیر تغذیه در بارداری برای هوش جنین را تمامی متخصصین و محققین پذیرفته‌اند.
با داشتن رژیمی مناسب علاوه بر اینکه نوزادی باهوش دارید، سلامتی خود و جنینتان را نیز تضمین خواهید کرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی تغذیه مناسب برای رشد مغز جنین، افزایش هوش او و معرفی نکاتی که به باهوش شدن جنین منجر می‌شود، بپردازیم. ازاین‌رو از شما دعوت می‌کنیم که مجله نوت روز را تا پایان این متن همراهی کنید.

تغذیه در بارداری برای هوش جنین شامل چه مواد غذایی است؟

رژیم غذایی سالم و استاندارد در دوران بارداری سلامت هوش و جسم نوزاد را تضمین می‌کند. رژیم غذایی در این دوران باید به‌گونه‌ای باشد که تمامی مواد مغذی زیر را در خود جای دهد:
• پروتئین
• کربوهیدرات
• چربی‌های سالم
• ویتامین‌ها و مواد معدنی
در این دوران که جنین در حال رشد است به فکر لاغری یا رژیم نباشید، البته لازم نیست طبق گفته بزرگ‌ترها جای دو نفر غذا بخورید! زنان در دوران بارداری تنها به دریافت 300 کالری بیشتر از افراد دیگر نیاز دارند.

بهترین تغذیه در بارداری برای باهوش شدن فرزند

همیشه باهوش بودن به معنای دانشمند شدن نیست، اما برای نوزادی باهوش سرشار، آینده‌ای کم ریسک‌تر را می‌توان تصور کرد. مهم نیست که در آینده، او در چه حرفه‌ای مشغول به کار می‌شود؛ مهم آن است که در آن زمینه موفق باشد و در موقعیت‌های مختلف زندگی بتواند به‌درستی رفتار کند.
فرزندی که در دوران بارداری از تغذیه‌ مناسبی برخوردار بوده در آینده می‌تواند نقاشی ماهر، پزشکی خبره، مهندسی منحصربه‌فرد، آشپزی موفق، فوتبالیستی کار بلد یا … شود. درهرصورت برای داشتن فرزندی باهوش سعی کنید رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی معرفی‌شده در متن زیر داشته باشید.

تأثیر تغذیه در بارداری برای هوش جنین کاملاً ثابت‌شده برای داشتن فرزندی باهوش نیازی به مصرف مکمل‌های غذایی ندارید؛ تنها پیروی از رژیم غذایی سالم کافی است.

ماهی؛ سرشار از امگا 3

پس از مصرف ماهی مانند شخصیت اول سریال قصه‌های مجید نمی‌توان انتظار نخبه شدن نوزاد را داشت، ولی کسی منکر تأثیر زیاد آن بر هوش جنین نیست. ماهی حجم بالایی از امگا 3 دارد و به همین خاطر مصرف آن در دوران بارداری توصیه می‌شود؛ چراکه اسیدهای چرب امگا 3 رشد نورون‌های مغزی را بهبود می‌دهند.
الیزا الیوت، استادیار دانشگاه پزشکی و علوم روزالیند فرانکلین در شیکاگو، دراین‌باره توضیح می‌دهد: ” امگا 3 در غشای سلول‌های مغر یافت می‌شود. بنابراین برای باهوش شدن جنین، مادر باید مواد غذایی حاوی امگا 3 را مصرف کند.”
البته دقت داشته باشید که ماهی‌هایی که حاوی مقادیر زیادی جیوه هستند را مصرف نکنید. شمشیر ماهی، کوسه و ماهی تن ازجمله این ماهی‌ها به شمار می‌آیند. ماهی‌های زیر مقادیر کمی جیوه دارند که حداکثر هفته‌ای دو بار قابل‌مصرف هستند:
• تیلاپیا
• سالمون
• ماهی سفید
• ماهی کفال
• ساردین
• کیلکا
• گربه‌ماهی
• ماهی قزل‌آلا

تأثیر تغذیه در بارداری برای هوش جنین را با بادام لمس کنید

بادام آجیلی خوشمزه و مغذی است که مصرف آن به زنان باردار از قدیم توصیه می‌شده است. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که مصرف یک‌مشت بادام در روز به باهوش شدن کودک کمک بسیاری می‌کند. این آجیل مقوی شامل مواد معدنی و ویتامین‌های زیر است:
• امگا 3
• امگا 6
• امگا 9
• آهن
• منیزیم
• ویتامین E
• پروتئین

تخم‌مرغ مصرف کنید که کودکی باهوش داشته باشید

مصرف تخم‌مرغ نیز به باهوش شدن جنین کمک می‌کند. البته تخم‌مرغ باید به‌طور کامل پخته شود، در غیر این صورت برای جنین و مادرش مضر است؛ چراکه حاوی باکتری‌های بیماری‌زایی است. علاوه بر آن آهن، اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 ازجمله مواد مغذی تخم‌مرغ به شمار می‌آیند.

میوه و آب‌میوه‌های تازه تأثیر بسیاری بر باهوش شدن جنین دارند. به همین خاطر در دوران بارداری مصرف میوه‌های نظیر انجیر، انار، تمشک و ... را فراموش نکنید.

سبزیجات و میوه‌های تازه

تأثیر تغذیه در بارداری برای هوش جنین با مصرف اسفناج به‌وضوح مشخص خواهد شد. اسفناج از آسیب‌ بافت مغزی جنین جلوگیری می‌کند؛ فقط دقت داشته باشید که قبل از مصرف هر میوه و سبزی آن را به‌خوبی بشویید. سپس پوست میوه‌ها را بکنید و آن‌ها را مصرف نمایید. اسفناج را نیز آب‌پز نکنید. تنها قبل از مصرف آن‌ها را به مدت 5 دقیقه روی حرارت متوسط بپزید؛ چراکه حرارت زیاد باعث تخریب مواد مغذی اسفناج می‌شود. علاوه بر اسفناج مصرف سبزی‌های زیر نیز در دوران بارداری توصیه‌شده است:
• کاهو
• نخودفرنگی
• ریحان
• بروکلی
• هویج
همچنین با مصرف میوه‌هایی از قبیل خربزه، گیلاس، انار، توت‌فرنگی، تمشک، انجیر و انار به رشد مغز جنین خود کمک کنید.
الیزابت سامر متخصص تغذیه و نویسنده کتاب تغذیه برای بارداری سالم دراین‌باره می‌گوید:«آنتی‌اکسیدان‌ موجود در سبزیجات و میوه‌ها از بافت مغز جنین در برابر آسیب محافظت می‌کند. سبزی‌هایی بارنگ تیره از قبیل پاپایا، زغال‌اخته و گوجه‌فرنگی را در این دوران بیشتر مصرف کنید؛ چراکه این دست از میوه‌ها آنتی‌اکسیدان بیشتری دارند.»

گردو و تأثیر فوق‌العاده آن بر هوش جنین

روایت جالبی در خصوص گردو وجود دارد که بیان می‌کند شباهت گردو پوست‌کنده به مغز انسان نشان‌دهنده تأثیر بسیار آن روی افزایش هوش جنین است. تحقیقات انجام‌گرفته توسط محققان و پزشکان نیز این ادعا را ثابت می‌کند.
گردو حاوی آهن و اسیدهای چرب است که روزانه مصرف سه تا چهار عدد گردو به مادران باردار توصیه می‌شود. البته بهتر است؛ مغز گردو نخرید که موارد بهداشتی را رعایت کنید و از اکسید شدن مواد مغذی موجود در آن نیز جلوگیری نمایید. علاوه بر گردو مصرف خشکبارهای معرفی‌شده در زیر نیز در دوران بارداری توصیه می‌شود:
• پسته
• بادام‌هندی
• بادام‌زمینی
• کشمش

لبنیات؛ افزایش‌دهنده هوش جنین

پزشکان و محققان بر این باور هستند که شکل‌دهی سلول‌های عصبی سالم جنین به کمک مصرف پروتئین در دوران بارداری امکان‌پذیر می‌شود. ازاین‌رو به شما توصیه می‌کنیم که با مصرف لبنیات پروبیوتیک، پروتئین لازم در دوران بارداری را تأمین نمایید. علاوه بر پروتئین با مصرف لبنیات، کلسیم لازم برای رشد استخوان نیز جذب می‌شود.
ویتامین D نیز برای رشد شناختی کودک لازم است. مادرانی که در دوران بارداری کمبود ویتامین D دارند به‌طورمعمول صاحب فرزندانی با آی‌کیو پایین‌تر می‌شوند. برای تأمین ویتامین D لبنیات غنی‌شده با این ویتامین را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

برای این‌که تأثیر تغذیه در بارداری برای هوش جنین را شاهد باشید، مواد لبنی را در تغذیه دوران حاملگی خود قرار دهید.

زغال‌اخته بخورید که فرزندی باهوش داشته باشید

برای جلوگیری از آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد به سلول‌های مغز مصرف زغال‌اخته توصیه می‌شود؛ چراکه این میوه خوشمزه غنی از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که روی حافظه جنین تأثیر بسیاری می‌گذارند.

نارگیل، میوه‌ای خوشمزه و مقوی

نارگیل میوه‌ای سرشار از مواد مغذی است که با مصرف آب آن در دوران بارداری به هیدراته نگه‌داشتن بدن خود کمک خواهید کرد. این میوه خوشمزه سرشار از چربی‌هایی مفیدی است که مصرف آن به افزایش انرژی و تقویت مغز جنین منجر می‌شود. با خوردن نارگیل در طول بارداری می‌توانید به تأثیر تغذیه در بارداری برای هوش جنین پی ببرید.

تغذیه در بارداری برای هوش جنین؛ مصرف تخم کدو

روی (Zn) ماده‌ای مؤثر در رشد بهتر ساختار مغز است که به‌وفور در تخم کدو یافت می‌شود. همچنین تخم کدو خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و به پردازش شناختی اطلاعات نوزاد کمک می‌کند. تمامی این مزایا موجب شده که محققان مصرف تخم کدو را به مادران توصیه کنند. البته دقت داشته باشید که خوردن تخم کدو نمکی موجب افزایش فشارخون می‌شود و روی جنین تأثیر منفی می‌گذارد. بنابراین از مصرف تخم کدو نمکی بپرهیزید.

حبوبات

انتقال اکسیژن به سلول‌های عصبی مغز به‌وسیله آهن صورت می‌گیرد. آهن موردنیاز برای جنین را می‌توانید با مصرف حبوبات تأمین کنید. اسفناج، انجیر، مرغ و کشمش نیز از دیگر مواد غذایی غنی از آهن هستند. تغذیه در بارداری برای باهوش شدن فرزند به کمک تمامی مواد غذایی معرفی‌شده امکان‌پذیر است، ولی در مصرف کشمش باید حد تعادل را در نظر بگیرید که دچار دیابت بارداری نشوید.

الکل ننوشید!

طبق گزارش March of Dimes نوشیدن الکل، مشروب و آب جو حتی به مقدار متوسط نیز به ذهن جنین آسیب‌های غیرقابل جبرانی را وارد می‌کند. همچنین مصرف کم الکل توسط مادر در دوران بارداری مشکلاتی در یادگیری، حافظه و مهارت‌های اجتماعی جنین به دنبال خواهد داشت.

برای رشد مغز جنین و باهوش شدن او لازم است که مادر در دوران بارداری مواد مغذی را در برنامه غذایی خود قرار دهد.

مواد غذایی ضروری برای رشد مغز جنین

حال که با تأثیر تغذیه در بارداری برای هوش جنین و رژیم غذایی مناسب برای باهوش شدن نوزاد آشنا شدید، وقت آن رسیده که مواد غذایی ضروری برای رشد مغز جنین را نیز بشناسید. این مواد به شرح زیر هستند:
پروتئین: برای دریافت پروتئین لازم برای رشد مغز جنین گوشت قرمز، گوشت سفید، حبوبات، آجیل‌ها، لبنیات، سویا و تخم‌مرغ منابع خوبی هستند؛
و روی (Zn): روی در مواد غذایی بسیاری ازجمله ماهی، گوشت، آجیل‌ها و محصولات لبنی یافت می‌شود؛
• آهن: آهن در حبوبات، گوشت و سبزیجات وجود دارد. اسفناج ازجمله سبزیجات سرشار از آهن است؛
• کولین: این ماده مغذی موجب بهبود رشد مغز و نخاع جنین می‌شود. محققان و پزشکان متخصص مصرف روزانه 450 میلی‌گرم کولین را به زنان در دوران بارداری توصیه می‌کنند. تخم‌مرغ، لبنیات و گوشت قرمز سرشار از کولین هستند؛
• اسیدفولیک: با مصرف جگر و اسفناج اسیدفولیک موردنیاز خود را دریافت خواهید کرد؛
• ید: برای رشد مغز جنین جلبک، غذاهای دریایی، لبنیات و نمک یددار مصرف کنید؛
• ویتامین A: جگر، هویج و اسفناج مواد غذایی سرشار از ویتامین A هستند؛
• ویتامین D: برای دریافت و تأمین ویتامین D آفتاب بگیرید یا ماهی سالمون و شیر غنی‌شده با ویتامین D را بخورید؛
• ویتامین B6: ماهی، سیب‌زمینی، سبزیجات نشاسته دار، جگر و گوشت قرمز ازجمله منابع سرشار از ویتامین B6 به شمار می‌آیند؛
• اسیدهای چرب: امگا 3 و امگا 6 ازجمله مواد مغذی برای رشد مغز جنین هستند که در روغن ماهی و ماهی وجود دارند؛

کلام آخر

تمامی مواد غذایی که در دوران بارداری مصرف می‌کنید تأثیر مثبتی بر رشد جنین ندارد. به همین خاطر به شما پیشنهاد می‌دهیم که قبل از خوردن هر ماده غذایی از تأثیر آن بر جنین اطلاعاتی جمع‌آوری کنید و پس از اطمینان از سالم بودن آن را مصرف نمایید. به خاطر داشته باشید که مصرف مواد غذایی ارگانیک و تازه به باهوش شدن جنین کمک بیشتری می‌کنند. تأثیر تغذیه در بارداری برای هوش جنین توسط متخصصان ثابت‌شده است. ازاین‌رو علاوه بر رعایت رژیم غذایی معرفی‌شده در متن فوق از مصرف غذاهای فرآوری شده از قبیل سوسیس و کالباس، شیرینی‌جات، دخانیات و الکل بر حذر باشید. اگر شما باردارید یا در آینده‌ای نزدیک قصد دارید حامله شوید مطالبی مربوط به تغذیه در بارداری در مجله نوت روز برای شما مفید خواهد بود.

0

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !
خرید از لباست
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید