با علائم مشکل قلبی در جوانان آشنا شوید
اگر فکر میکنید که مشکلات قلبی تنها برای افراد سندار است، سخت در اشتباه هستید. متاسفانه این روزها شاهد انواع بیماری های قلبی در جوانان هستیم که اگر جدی گرفته نشود، به مرگ ناگهانی آنها ختم خواهد شد. کافی است علائم مشکل قلبی در جوانان را بدانید، در این صورت به خوبی میتوانید از بروز این اتفاق ناگوار جلوگیری کنید. با مجله نوت روز در این متن همراه باشید، ما به شما هر آنچه که باید در این مورد بدانید را خواهیم گفت.
علت تیر کشیدن قلب در جوانان چیست؟
تیر کشیدن قلب همیشه با نگرانیهای زیادی همراه بوده است. بسیاری از افراد تصور میکنند که تیر کشیدن قلب نشانه حمله قلبی است؛ اما این تصور همیشه درست نخواهد بود.
بگذارید همین ابتدا به شما بگوییم که حملات قلبی با دردی در قفسه سینه شروع میشوند و بیش از چند دقیقه ادامه خواهند داشت. اگر این درد مجددا اتفاق بیفتد و فشار زیادی به فرد بیمار وارد کند، در این صورت باید مطمئن باشید که نشانهای از حمله قلبی است؛ در غیر این صورت زیاد نگران نباشید.
قرار گرفتن در شرایط و موقعیتهای خاص و البته استرسآور یکی از اصلیترین علت تیر کشیدن قلب در جوانان است. معمولا در شرایطی که فرد اضطراب و استرس زیادی را متحمل میشود، تیر کشیدن قلب مسئله عادی به شمار میآید.
البته موارد زیر نیز از دیگر مواردی هستند که سبب تیر کشیدن قلب در جوانان میشوند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
مشکلات معده
مشکلات معده از رایجترین مسائلی است که این روزها به دلیل تغذیه نامناسب بسیاری از جوانان با آن دست و پنجه نرم میکنند. مشکلاتی مانند سوزش معده یا رفلاکس اسید معده از مواردی هستند که بسیاری از جوانان با آن درگیر هستند. این بیماری سبب ترشح اسید معده میشود که گاهی درد و سوزش آن به قفسه سینه نیز راه پیدا میکند.
سندروم گرفتگی پیش از موعد
این بیماری معمولا در کودکان اتفاق میافتد؛ اما به صورت نادر در جوانان و بزرگسالان نیز دیده میشود. این بیماری با 30 ثانیه الی 3 دقیقه درد در قفسه سینه همراه است. البته این درد به سرعت از بین میرود و هیچ علائم پایداری از آن باقی نمیماند.
این بیماری در حالت استراحت و تغییر وضعیت رخ میدهد. معمولا اگر فرد بیمار در شرایط استرس یا اضطراب قرار داشته باشد، این درد را احساس خواهد کرد. البته باید بدانید که این بیماری هیچ اثر منفی در سلامت فرد ندارد.
مشکلات ریه
علاوه بر معده مشکلات ریه نیز میتوانند علت تیر کشیدن قلب در جوانان باشند. اگر این مشکلات جدی باشند، با هر بار نفس کشیدن درد بیشتری را در قفسه سینه خود احساس خواهید کرد. بیماریهایی نظیر عفونت در قفسه سینه، حمله آسم، ذاتالریه و غیره سبب بروز این درد خواهند شد. یادتان باشد که اگر مشکلات ریوی را جدی نگیرید، سبب مشکلات جدیتری خواهند شد.
کشیدگی عضلات
لزوما علت تیر کشیدن قلب در جوانان بیماریهای جدی نیستند؛ ممکن است با حمل وسیلهای سنگین عضلات قفسه سینه فرد کشیده شود. همین امر به ظاهر ساده نیز میتواند دردی ناگهانی در قفسه سینه فرد ایجاد کند. البته که این امر با گذشت زمان و البته تمرینهای ورزشی حل خواهد شد.
حملات اضطراب
بسیاری از افراد تجربه تیر کشیدن قلب در شرایط و موقعیتهای استرسزا را دارند. معمولا اگر فردی در موقعیتی خاص استرس و اضطراب شدیدی را تحمل کند، دچار حمله وحشت یا اضطراب میشود. این حمله با علائمی چون، تنگی نفس، افزایش ضربان قلب، بیحسی دست و پا، سرگیجه و البته تیر کشیدن قلب همراه است.
سایر علل تیر کشیدن قلب
اگر شرایط شما شامل هیچ کدام از مواردی که در بالا ذکر کردیم نمیشود، تنها علت تیر کشیدن قلب در جوانان، وجود مشکلات و بیماریهای قلبی در آنها خواهد بود. بیماریها و موارد زیر نیز دلایلی برای تیر کشیدن قلب هستند:
- آترواسکلروز؛
- انشعاب آئورت؛
- تنگی آئورت؛
- انشعاب آئورت؛
- کراتومیوتاپی؛
- کولسیستیت؛
- مصرف کوکائین؛
- دیابت؛
- اسپاسم مری؛
- گاستریت؛
- فتق هیاتال؛
- فشار خون بالا؛
- لوپوس؛
- مشکلات دریچه میترال؛
- سندروم مارفان؛
- پریکاردیت؛
- اسکلرودرما؛
- پلوری؛
- بیماری پات؛
- آمبولی ریه؛
- پارگی رگ.
در نهایت باید بدانید که هر بیماری که بر قلب شما تاثیر بگذارد، مهم است و باید آن را جدی بگیرید.
درد قلب در جوانان و علت آن
شاید برای شما جالب باشد بدانید که یکی از شایعترین دردهایی که جوانان تجربه میکنند، درد دیواره قفسه سینه است. هیچ فردی انتظار مشکلات قلبی در سنین جوانانی را ندارد، اما واقعیت این است که این مشکل اگرچه نادر، اما اتفاق میافتد.
علت درد قلب چیست؟ وجود مشکلاتی از جمله سندروم مارفان میتواند سبب بروز این اتفاق شود. علاوه بر این پاره شدن آئورت نیز یکی دیگر از دلایل این امر به شمار میآید.
البته درد قفسه سینه که بسیاری از جوانان آن را تجربه میکنند، با توجه به موقعیت و شرایط جسمانی فرد تغییر خواهد کرد. تعجب نکنید؛ بدون تردید سرفههای شدید درد این ناحیه را بیشتر خواهد کرد.
انواع بیماری های قلبی در جوانان را بشناسید
شاید برای شما عجیب باشد، اما این روزها یک نفر از هر 150 جوان به بیماریهای قلبی مبتلا است. فارغ از این که چرا بیماریهای قلبی این روزها زیاد شدهاند، باید بدانیم که بیماریهای قلبی شامل چه مواردی میشوند. این مورد در کنار آگاهی از علائم مشکل قلبی در جوانان کمک میکند که برای درمان به موقع سریعتر اقدام کنید.
حمله قلبی
یکی از شایعترین بیماریهای قلبی در جوانان، حمله قلبی است. این حمله زمانی رخ میدهد که لخته خون در رگها ایجاد شده و گردش خون به دلیل وجود این لختهها شود. بسیاری از افرادی که در جوانی و برای اولین بار این حمله را تجربه میکنند، به زندگی برمیگردند. بنابراین میتوان ادعا کرد که این حملهها هشداری برای جوانان است که سبک زندگی خود را تغییر دهند.
نارسایی قلبی
همه ما میدانیم که قلب به عنوان یکی از اعضای حیاتی بدن انسان وظیفه پمپاژ خون به تمام اعضای بدن را برعهده دارد. زمانی که پمپاژ خونه در این عضو حیاتی به درستی انجام نمیشود، با نارسایی قلب مواجه هستیم. در این حالت قلب از حداکثر توانایی خود به منظور تامین اکسیژن بدن استفاده نمیکند.
آریتمی یا ضربان قلب نامنظم
یکی دیگر از انواع بیماری های قلبی در جوانان آریتمی قلبی است. این بیماری با ریتم ضربان غیرطبیعی قلب همراه است. به این صورت که ضربان قلب بسیار کند یا بسیار سریع منجر به عدم خونرسانی موثر به سایر اعضای بدن میشود.
بیماریهای دریچه قلب
بطنها و دریچههای قلب مهمترین نقش را در خونرسانی صحیح به اعضای بدن دارند. به این صورت که خون از سایر اعضای بدن از طریق دهلیز سمت راست به قلب وارد میشود. خون از بطن سمت راست خارج شده و به سوی ریهها حرکت میکند.
در ریهها خون پاکسازی میشود و پس از دریافت اکسیژن، خون از دهلیز سمت چپ وارد قلب میشود. حالا خون پاکسازی شده به سراسر بدن پمپاژ میشود. اگر هر کدام از این دریچهها نتوانند وظیفه خود را به درستی انجام دهند، نشانههای بیماری به سرعت در فرد ظاهر خواهد شد.
نگاهی به انواع بیماری های قلبی در جوانان
حالا که میدانید چه مشکلاتی در قلب سبب بروز بیماری میشوند، بهتر است که نگاه جزئیتری به بیماریهای قلبی در جوانان بیندازیم. این بیماریها شامل موراد زیر میشوند:
- پرفشاری ریوی
- بیماری مادرزادی دریچه قلب
- تنگی شریان ریوی
- بیماری مادرزادی تترالوژی فالوت
- جابجایی عروق بزرگ
- بیماری مادرزادی ناهنجای ابشتین
- تنگی دیواره آئورت
- بیماری مجاری شریانی باز
- بیماری سوراخ بین دهلیزی باز
- نقص دیواره بین بطنی
علائم مشکل قلبی در جوانان
امروزه نام سکته قلبی خاموش را بسیار میشنویم؛ تصور وقوع این مسئله به خصوص در جوانان بسیار دردناک است. تنها راهی که برای جلوگیری از این مورد وجود دارد، شناخت علائم ناراحتی قلبی در جوانان است. شناخت این علائم سبب میشود که هرچه سریعتر برای درمان مشکلات خود اقدام کنید. در ادامه شما را با این علائم آشنا میکنیم.
علائم بیماری قلبی در رگهای خونی
پیش از هر چیز باید بدانید که علائم بیماریهای قلبی در مردان و زنان با یکدیگر متفاوت است. جالب است بدانید که مردان بیش از زنان در معرض درد قفسه سینه هستند. معمولا در خانمها علائم زیر همراه با حالت تهوع و خستگی مفرط است.
این علائم شامل موارد زیر میشود:
- درد قفسه سینه؛
- سفتی قفسه سینه؛
- فشار و ناراحتی در قفسه سینه؛
- تنگی نفس؛
- بیحسی؛
- ضعف یا سردی در پاها یا بزوها؛
- درد در ناحیه گردن، فک، گلو بالای شکم یا پشت.
البته باید بدانید که علائم بیماریهای قلبی و عروقی به آسانی خود را نشان نمیدهد. شاید حتی تا زمانی که دچار حمله قلبی، آنژین صدری، سکته مغزی یا نارسایی قلبی نشوید، این بیماری را تشخیص ندهید. بنابراین هر کدام از علائم بالا را داشتید، آن را جدی گرفته و فورا به پزشک مراجعه کنید.
علائم بیماری آریتمی
قلب شما خیلی سریع یا خیلی آهسته میزند؟ اگر این مشکل را دارید، بی هیچ تردیدی باید به سلامت قلب خود شک کنید. حتی نامنظم بودن ضربان قلب نیز میتواند نشانهای از بیماری آریتمی باشد. علاوه بر مواردی که گفتیم، نشانههای زیر نیز دلیلی بر این بیماری هستند:
- درد یا نارحتی در قفسه سینه؛
- تنگی نفس؛
- سرگیجه؛
- غش.
علائم نقص قلبی
یکی از رایجترین علائم ناراحتی قلبی در جوانان وجود نقایص مادرزادی است. نقایصی که فرد بیمار با آنها متولد شده، معمولا بلافاصله پس آغاز تولد مشاهده میشود. این علائم تا جوانی و بزرگسالی همراه شما هستند و باید تحت نظر پزشک کنترل شوند.
از علائم و نشانههای نقص قلبی در کودکان به موارد زیر اشاره میکنیم:
- رنگ پوست آبی کم رنگ یا خاکستری؛
- تورم در پاها، شکم یا نواحی اطراف چشم در نوزاد؛
- تنگی نفس در طول شیردهی.
البته باید بدانید که نقایص مادرزادی که کمتر جدی هستند و علائم زیادی در دوران نوزادی ندارند، اغلب دیر تشخیص داده میشوند. معمولا این بیماریها اغلب تا اواخر دوران کودکی یا حتی در بزرگسالی تخود را نشان نمیدهند. علائم این بیماریها که کمتر جدی هستند، شامل موارد زیر میشود:
- تنگی نفس در حین ورزش؛
- تورم در دست و پاها به خصوص مچ پا.
علائم بیماری در عضله قلب
بیماریهایی را که مربوط به عضله قلب بیمار میشود، با عنوان کاردیومیوپاتی میشناسند. این دسته از بیماریها معمولا هیچ علائمی ندارند تا زمانی که وضعیت بیمار بدتر شود. با بدتر شدن وضعیت بیمار علائم مشکل قلبی در جوانان به شکل زیر خود را نشان میدهد:
- تنگی نفس در هنگام عفالیت یا استراحت؛
- تورم پا؛
- خستگی؛
- تپش قلب؛
- سرگیجه و غش.
علائم عفونت قلب
عفونت قلب یکی دیگر از مواردی است که منجر به ناراحتی قلبی در جوانان میشود. معمولا این مشکل پوشش داخلی حفرههای قلب و دریچههای قلب را تحت تاثیر قرار میدهد. علائم مشکل قلبی در جوانان ناشی از عفونت شامل موارد زیر خواهد شد:
- تب؛
- تنگی نفس؛
- ضعف یا خستگی؛
- تورم در پا یا شکم؛
- ضربان قلب نامنظم؛
- سرفه خشک یا مداوم؛
- ظهور لکههای غیرمعخمول در پوست.
علائم بیماریهای دریچه قلب
برای این که مشکلات دریچه قلب را بهتر درک کنید، باید با آن بیشتر آشنا شوید. قلب چهار دریچه دارید؛ دریچه آئورت، میترال، ریوی و سهلتی. باز و بسته شدن هر کدام از این دریچهها جریان خون در قلب شما را کنترل میکند.
اما نکتهای که باید بدانید این است که عوامل بسیاری میتوانند سلامت این دریچهها را تحت تاثیر قرار دهند و سبب بروز علائم ناراحتی قلبی در جوانان شوند که منجر به موارد زیر در هر کدام از این دریچهها شوند:
- تنگی دریچه؛
- نارسایی دریچه؛
- بسته شدن دریچه.
هر کدام از دریچههای قلب شما به درستی کار نکنند، نشانههایی در سلامت جسمانی شما ظاهر میشود. هیچ تفاوتی ندارد که کدام دریچه مشکل دارد، علائم زیر به طور کلی نقص دریچهها را نشان میدهند:
- خستگی؛
- تنگی نفس؛
- ضربان قلب نامنظم؛
- ورم پا؛
- درد قفسه سینه؛
- غش.
کلام آخر
بدون شک حالا دیگر میدانید که مشکلات و انواع بیماری های قلبی در جوانان مسئلهای نیست که آن را پشت گوش بیندازید. بنابراین طبیعی است که با مشاهده هر یک از علائم مشکل قلبی در جوانان هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.
اما گاهی برخی از علائم و نشانهها نیاز به بررسی اورژانسی دارند؛ مانند، درد در قفسه سینه، تنگی نفس و خستگی بیش از حد. هر کدام از این نشانهها به تنهایی خطرناک هستند، حال اگر این نشانهها را همراه با یکدیگر مشاهده کردید، لحظهای فرصت را از دست نداده و هر چه سریعتر به دنبال مراقبتهای پزشکی اورژانسی باشید.
البته بهتر است که نگذارید کار به این مرحله بکشد و با مشاهده هر کدام از علائم ناراحتی قلبی در جوانان به پزشک مراجعه کنید. به خصوص جوانانی که سابقه بیماریهای قلبی در خانواده خود را نیز دارند، باید کوچکترین علائم را نیز جدی بگیرند. اگر میخواهید با انواع بیماری قلبی بیشتر آشنا شوید، ما را در مجله نوت روز همراهی کنید.