برند پیر کاردین ستاره ای درخشان در صنعت مد
در زمانهای نه چندان دور دنیای مد مثل امروز رنگارنگ نبود. سایه قواعد سخت و خشک بر این هنر افتاده و موجب جلوگیری از خلاقیت در آن شده بود. در همان روزهای خاکستری مد جوانی خلاق و با استعداد پا به عرصه طراحی گذاشت. او توانست این چهارچوبهای محدودکننده را از جا بکند و خلاقیت مهمترین عنصر هنر را به آن اضافه نماید. این جوان شجاع و خلاق کسی نبود جز صاحب برند پیر کاردین! همان برند بینالمللی که امروز به یکی از مارکهای مطرح در دنیای مد تبدیل شده است. در این متن قصد داریم داستان جذاب برند پییر کاردَن (Pierre Cardin) را بازگو کنیم. از شما دعوت میکنیم که برای آشنایی با داستان این موفقیت هیجانانگیز مجله نوت روز را تا پایان همراهی نمایید.
تاریخچه برند پیر کاردین؛ تولد یک اسطوره
پیر کاردین جوان خلاق داستان ما در سال 1922 در یک خانواده مذهبی در ایتالیا دیده به جهان گشود. مادر و پدر پیر فرانسویالاصل بودند. پییر دوران کودکی و نوجوانی خود را در شهر رویایی ونیز گذراند. پس از آن به همراه مادر و پدرش به کشور هنر و مد یعنی فرانسه مهاجرت کرد. پیر تحصیلات خود را در رشته معماری شروع نمود، ولی در زندگیاش به راهی رسید که شروع فرایند موفقیتش شد.
شاید بسیاری معتقد باشند این راه شانسی و اقبالی بود که با پیر همراه شد، ولی حقیقت این است که پیر توانست فرصت طلایی زندگیاش را به درستی بشناسد و در راه رسیدن به اهدافش قدم بردارد. این فرصت طلایی چیزی نبود جز پیشنهاد همکاری به عنوان طراح لباس در فیلم معروف و محبوب دیو و دلبر!
پیر کاردین در این پروژه فرصت همکاری با بزرگان هنر فیلمسازی و مد یعنی به ترتیب ژان کوکتو و کریستین برار را پیدا کرد. جالب است بدانید که کت مخملی کاراکتر دیو که محصول سال 1946 است توسط پیر کاردین خلاق قصه ما طراحی شده بود. کاردین تا سال 1950 با برند مطرح دیور همکاری کرد. او معتقد است که همکاری با برند دیور نکات زیادی را برای او به همراه داشته که مهمترین آن مهارت خیاطی است.
پس از آن پیر در سال 1953 توانست اولین مجموعه طراحیهای لباسش را در پایتخت فرانسه عرضه کند. پس از این رونمایی کاردین بوتیکی با نام ایو (Eve) در پاریس افتتاح کرد. پیر در سال 1957 بوتیک مردانه خود را با نام آدام (Adam) تاسیس نمود. نکته جالب در خصوص دو فروشگاه پیر معنای ایو و آدام است که به ترتیب حوا و آدم معنا دارند.
اما تاریخچه برند پیر کاردین اینجا به پایان نمیرسد. پیر برای جهانی شدن برند خود راه بسیاری را رفت که در ادامه آنها را مطرح خواهیم کرد.
گامهای نخست برند پیر کاردین؛ نمایش خلاقانه
از همان آثار ابتدایی پیر کاردین میشد حدس زد که او فرد دنبالهرویی نیست و دیر یا زود جسارتش مورد تقدیر قرار خواهد گرفت. پیر همیشه میگفت که پارچه اولویت او نیست. در واقع شکل، ساختار و هندسه لباس مهمترین مسائلی به شمار میآمدند که پیر در طراحی لباسهایش به آنها پایبند بود.
البته اهمیت پیر به هندسه و ساختار لباس به این معنی نیست که او آناتومی و شکل بدن انسانها را نادیده میگرفت. شاید تحصیلات پیر در زمینه معماری موجب آن میشد که طراحیهای پیر سرشار از الگوهای هندسی و متفاوت از سایر طراحیها باشد. خلاقیت پیر در طراحی و توانایی فوقالعاده او در پیادهسازی آنها موجب شد که رویای دیرینهاش به واقعیتی ملموس تبدیل شود.
اما پیر تنها طراحی خبره و خلاق نبود، بسیاری پیر را به عنوان تاجری موفق میشناختند. او اقدامات مهمی در جهت تجاریسازی دنیای مد و فشن انجام داده بود.
برند پوشاک پیر کاردین؛ لباسهای مردانه
در سالهایی که پیر تنها خیاط تولیدی بود، نگاهی متفاوت و انکارناپذیر در او نسبت به جهان هستی شکل گرفت. پیر با زیرکی تمام خلاقیت و تجربههایی را با هم تلفیق کرد که در دهه پنجاه کسب نموده بود. از بزرگترین کارهای پیر در زمینه طراحی شکستن ساختار کلیشهای کتوشلوارهای مردانه بود.
او بخشهای سنتی کتوشلوار را حذف کرد و به این شکل طراحی قابلتوجهی را در دهه 60 میلادی به نمایش گذاشت. یقه و دکمههای سردست از جمله بخشهای سنتی بودند که در کتوشلوارهای پیر کاردین به سبک دیگری طراحی شدند. حذف و تغییر ساختارهای کلیشهای همیشه نوعی حس آزادی را در جامعه ایجاد میکنند.
زمانی بیشتر مردم به این حس مبتلا میشوند که سلبریتیها به عنوان گروههای محبوب جامعه از آنها حمایت کنند. حمایت خیاط معروف گروه موسیقی دهه 60 یعنی دولی میلینگ از کتوشلوار بدون یقه برند پیر کاردین نیز موجب شهرت بیشتر آن شد.
معرفی برند پیر کاردین با سفرهای او
پییر با سفر به نقاط مختلف دنیا توانست دید خود را وسیعتر کند. او در سفرهایش از لباسهای سنتی کشورهای مختلف ایده و الهام میگرفت و آنها را با هنرمندی تمام در کارهایش پیاده میکرد.
مسافرت او در دهه 60 میلادی به هندوستان و پاکستان موجب آشناییاش با سبک لباسهای محلی این دو کشور باستانی شد. پیر با الهام از این لباسها کتهایی با یقه بلند طراحی کرد که از جمله شگفتیهای این دهه به شمار میآیند. استفاده از دستمال گردن به جای کراوات نیز از جمله ابتکارهای این طراح بزرگ محسوب میشود.
از حق نگذریم پوشیدن یقه اسکی با کت استایلی شیک را به وجود میآورد. این ست جذاب هم برای اولین بار توسط پیر به دنیای مد معرفی شد. یکی از درخشانترین طراحیهایی که پیر در کارنامه کاریش به ثبت رسانده به طراحی لباس سریال انتقام جویان برمیگردد. جالب است بدانید که لباس مردانه کلاسیک شخصیت جان استید این سریال را صاحب برند پیر کاردین طراحی کرده است.
معرفی برند پیر کاردین با لباسهای فراجنسیتی
در دهه 60 اکتشافات بسیار مهمی در ارتباط با فضا انجام شد. برند پیر کاردین با هوشمندی تمام از این رخداد مهم علمی و پژوهشی استفاده کرد و مجموعهای متفاوت را معرفی نمود. نام این مجموعه عصر فضا بود که در دسته لباسهای فراجنستی و مینیمالیستی قرار میگرفت. در واقع هیچ محدودیت جنسی در استفاده و پوشیدن از این لباس وجود نداشت.
محصولات برند پیر کاردین در اشکال نوآورانه و خلاقانه تولید میشدند. همچنین پارچهها و موادی در این لباسها به کار میرفت که بسیار متفاوتتر از سایر برندها بودند. وینیل، پشم و فلز از جمله این مواد به شمار میآیند. باید اقرار کرد که خلاقیت پیر کاردین در طراحی لباسهای فراجنسیتی خیلی بیشتر از طراحان به نامی مانند رودی گرنریک یا آندره کورجس بود.
شاید آنها پوشیدن شلوار را برای بانوان مجاز کردند، ولی کاردین با طراحی لباسهایی که محدودیت جنسیتی نداشتند گامی بلندتر را برداشته بود. در واقع پیر کاردین اولین طراحی بود که موجب پوشیدن لباسهای مردانه توسط زنان شد و این راه را برای آنها باز کرد.
فروش محصولات پیر کاردین در جهان
تجاریسازی محصولات از جمله مواردی بود که پیر کاردین در مدت همکاری با دیور خوبی آموخت. او از آموزه مهم خود در جهت جهانی کردن محصولات برند پیر کاردین بهره برد. در واقع پیر یاد گرفته بود که برندش را فراتر از مرزهای فرانسه معرفی کند. این جرقه زمانی در ذهن پیر روشن شد که محصولاتش در کشورهایی مانند ژاپن، شوروی، هند و کشور های آسیای شرقی با استقبال بسیار خوبی مواجه گشت.
در واقع در زمانی که کمتر کمپانی به فکر برندسازی بود، پیر به خوبی وارد این عرصه شد و برندش را بینالمللی کردند. ژاپنیها از جمله ملیتی بودند که استقبال بسیار خوبی از محصولات برند پیر کاردین کردند. در اوایل دهه 70 میلادی پای محصولات این برند در شوروی نیز باز شد. برند پیر کاردین در مدت زمانی کم توانست خود را جهانی کند و در همان زمان بیش از 200 شعبه و کارخانه در سراسر جهان تاسیس نماید.
دهه 80 وقت آن بود که پیر از شهرتش برای ورود به عرصههای دیگر استفاده کند. خرید رستوران ماکسیم در پاریس و ایجاد رستورانهای زنجیرهای اولین کاری بود که در این دهه انجام داد. این روند ادامه پیدا کرد تا این که با ورود به قرن 21 میلادی مردم تمام جهان این برند را تنها به عنوان تولیدکننده پوشاک نشناسند. دیگر محصولات پیر کاردین بسیار متنوع شده بود و شامل موارد بسیاری از قبیل موارد زیر میشد:
- کوله، کیف و چمدان
- کالسکه
- محصولات آرایشی
- اکسسوری
- کفش
- ساعت
- عطر
- و …
برند پیر کاردین و فعالیتهای بینالمللیاش
در سال 1996 بازیهای المپیک در جورجیای آمریکا برگزار شد. پیر خلاق و باهوش داستان ما از این موقعیت استثنائی استفاده کرد که تمامی رسانهها معطوف به بازیهای جهانی بودند. او مجموعهای از لباسهای ورزشیای را در قالب شوی فشنی عرضه و به نمایش گذاشت. در آن زمان این طراحیها با استقبال بیسابقه مردم روبهرو شد. همین مسئله نیز به رونق گرفتن خط تولید پوشاک ورزشی برند پیر کاردین کمک کرد.
لوگوی برند پیر کاردین
در اوایل دهه 60 برند پیر کاردین به عنوان اولین کمپانی و برند لوگوی خود را روی محصولاتش چاپ کرد. البته لازم به توضیح است که در آن زمان برندها مثل امروز مشهور نبودند. ازاینرو قرار گرفتن لوگوی برندی روی محصولی موجب اضافه شدن صفرهای بیشتر در مقابل قیمتش نمیشد. پس از زمانی کوتاه ابتکار و خلاقیت پیر کاردین در چاپ لوگو روی محصولات به الگویی برای سایر برندها تبدیل شد.
پیر کاردین در مصاحبهای اظهار داشت که مد تنها نباید معطوف به دوخت لباسهایی باشد که از لحاظ ظاهری زیبا هستند، بلکه باید چهره دنیا را به کمک خطوط و برش تغییر دهد. در واقع مد باید جنبههای دیگر انسانها را به نمایش بگذارد.
البته پیر کاردین همانند سایر برندهای بزرگ دنیا منتقدان بسیاری دارد، ولی نمیتوان از موفقیتهای بزرگ این کمپانی در زمینههای مختلف چشم پوشید. محصولات این برند طبق استاندارد، طراحی و تولید میشوند و کیفیت بالایی دارند. او کارخانههای بسیاری را در سطح جهان تحت لیسانس برند خود قرار داد. شاید امروزه این فرایند بسیاری معمولی باشد، ولی جالب است بدانید که مبدع این طرح نیز پیر کاردین است.
برند پیر کاردین در ایران
پیر کاردین در ایران نیز بسیار محبوب است، شاید کمتر کسی از داستان زندگی او خبری داشته باشد، ولی بیشتر مردم برند آن را به خوبی میشناسند. البته پییر کاردَن نیز همانند سایر برندهای بزرگ دنیا در ایران کارخانه یا نمایندگی ندارد. با این حال ایرانیان میتوانند محصولات مختلف پیر کاردین را از کشورهای همسایه از جمله ترکیه یا دبی تهیه کنند. همچنین برخی از آنلاینشاپها محصولات این برند را به فروش میرسانند. البته طبق تجربه مشتریهای ایرانی پیر کاردین، بهتر است محصولات آن را از ترکیه تهیه کنید؛ چرا که قیمت آن پایینتر از سایر کشورها است.
کلام آخر
داستان برند پیر کاردین از تاثیر فوقالعاده خلاقیت در راه رسیدن به موفقیت حکایت میکند. خلاقیتی که چاشنی آن بهرهبرداری از تجارب مختلف و تلاش مستمر است. کاردین با هوش سرشار، خلاقیت بیبدیل و تلاش روز افزونش توانست تمامی رویاهای خود را به حقیقت تبدیل کند. با این وجود آیا شما از استعدادهای نهفته خود اطلاعی دارید و از آنها در جهت رشد خود بهره میبرید؟ همیشه این را به خاطر بسپارید که هیچوقت برای اقدام و تلاش دیر نیست. پس همین امروز را دریابید و سعی کنید که رویاهایتان را زندگی کنید. اگر شما هم به دنیای مد و فشن و جهان برندها علاقه دارید، با ما در مجله نوت روز همراه باشید.